Werkwijze

Werkwijze

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken. Mijn achtergrond als psycholoog is hierbij mijn basis, daarnaast maak ik gebruik van verschillende therapievormen zoals hypnotherapie en ademtherapie. Elke behandeling stem ik af op de persoon die tegenover mij zit; op zijn of haar persoonlijke voorkeuren en behoeften en de aard van de klachten. Mijn uitgangspunt hierbij is dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Zo hebben lichamelijke klachten invloed op het gevoel van welbevinden en tegelijkertijd kunnen psychische problemen lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

In de behandeling help ik jou zelf jouw eigen antwoorden te vinden. Ieder mens is uniek en dat maakt dat er voor ieder unieke antwoorden en oplossingen zijn. Ik ben slechts een hulpmiddel in het proces waarin je jezelf weer leert kennen en jouw eigen mogelijkheden kunt onderzoeken en van hieruit jouw antwoorden op jouw levensvraagstukken kunt gaan vinden.

 

De behandeling
De eerste afspraak staat in het teken van kennismaking. Zo’n eerste gesprek is voor mij belangrijk om me een beeld te vormen van de aard van de klachten. Tegelijkertijd is dit eerste gesprek voor de client heel belangrijk om in te voelen of ik de therapeut ben waar hij/ zij zich prettig bij voelt.

In de therapie zal hij/ zij aan de slag gaan met moeilijke en kwetsbare dingen en hiervoor is vertrouwen in de therapeut noodzakelijk. Na het eerste gesprek zal in overleg een vervolgafspraak gepland worden.

Voor de meeste problemen zijn meerdere sessies nodig. De sessies duren ongeveer anderhalf uur. Tijdens een sessie worden er vaak oude emoties en herinneringen opgerakeld. Deze gevoelens kunnen na de sessie nog doorwerken. Het is belangrijk om hier tijd en ruimte aan te geven. Om deze reden worden de sessies over het algemeen met een frequentie van eens in de 2 weken afgesproken.

Hypnotherapie
Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij het denken losgelaten kan worden en er contact gemaakt kan worden met het gevoel. Via een diepe ontspanning, ook wel trance of hypnose genoemd, kan contact worden gemaakt met gevoelens en ervaringen die vaak diep weggestopt zitten in het onbewuste.

Door een bepaalde gebeurtenis of ervaring heb je in het verleden beslissingen genomen en (negatieve) overtuigingen opgedaan, zoals bijvoorbeeld ‘Ik kan het maar beter alleen doen’. Hierdoor ben je het contact met je ik, je ware zelf kwijtgeraakt. Je bent je door de omstandigheden anders gaan gedragen, dan hoe je van oorsprong in elkaar zit.

Door weer contact te maken met de vergeten herinneringen, kan er inzicht ontstaan en kunnen oude emoties verwerkt worden, waarna het eenvoudiger is om de zon weer in je leven te laten schijnen.

Tijdens een hypnotherapiesessie is er altijd een deel van jou bewust aanwezig bij wat er gebeurt. Er kan hierdoor nooit iets met jou gedaan worden wat je niet wilt.

Ademtherapie
De ademhaling is van essentieel belang om in je eigen kracht te kunnen staan. Door de ervaringen in je leven heb je geleerd je adem op sommige momenten in te houden. Bijvoorbeeld om emoties niet te voelen.

Als zoiets langdurig aanhoudt, kan dit een verstoord adempatroon tot gevolg hebben waardoor je niet meer voluit ademt, maar nog slechts oppervlakkig of gedeeltelijk. Hierdoor ben je het contact (gedeeltelijk) met jezelf kwijtgeraakt en sta je niet meer helemaal in je eigen kracht.

Ook kan een verstoord adempatroon spierspanning en pijnlijke plekken in het lichaam tot gevolg hebben. Door ademhalingsoefeningen kunnen de blokkades opgeheven worden, waardoor de adem weer voluit kan gaan stromen.

Adem is leven en om voluit te kunnen leven is het noodzakelijk om (weer) voluit te kunnen ademen.

Logo De Zon Therapie

adres

Praktijk Soest

Wieksloterweg WZ 17
3763 LH Soest

(maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag)

Tel: 06 42 133 823
E-mail: contact@dezontherapie.nl

KvK: 321 517 29
BTW: NL002093804B27